Maaltijdsoep van prei en droge worst
Verhit de olijfolie in een ruime soeppan en zet hierin de blokjes aardappel, in ringen gesneden prei (houd een beetje apart voor de garnering) en de knoflook even goed aan. De prei moet wat glazig worden, niet echt aanbakken. Kook intussen een liter water. Blijf regelmatig de prei omscheppen in de pan.
Voeg dan het gekookte water toe aan de prei en doe de bouillonblokjes erbij. Kook dit 15 tot 20 minuten.
Roer dan de mosterd erdoor en pureer de soep met een staafmixer.
Roer de crème fraîche door de soep en snijd de droge worst in kleine blokjes. Verdeel de worst over vier soepkommen en schenk de soep erover. Snijd de bosui in ringetjes en meng dit met de achtergehouden prei ringetjes. Verdeel dit over de soepkommen als garnering.
Verwarm de oven voor op 200°C en snijd de ciabatta broodjes doormidden. Leg ze op een bakplaat. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en verdeel de geraspte kaas erover. Schuif ze een minuut of 6/7 in de oven tot de kaas mooi gesmolten is en de broodjes knapperig.