Chocolade cakeje met een vloeibare binnenkant
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de papieren cupcake vormpjes in met de gesmolten boter en bestuif ze met een beetje cacao. Dit gaat heel handig met een thee-ei. Klop de overtollige cacao eraf en zet de papieren vormpjes in de muffin bakvorm.
Mix de suiker, de eieren, de eidooiers met de bloem tot een glad beslag. Doe de boter en de in stukken gehakte chocolade in een hittebestendige kom en smelt het au bain marie (boven een pan met heet water), terwijl je het goed blijft roeren.
Als het goed is gesmolten meng je het chocolademengsel met het beslag. Verdeel het beslag vervolgens over de muffinvormpjes en schuif het in de oven voor 8 tot 10 minuten. Het is verstandig om een keer proef te draaien, want de binnenkant van de cakejes met vloeibaar blijven, zodat het eruit stroomt als je de cakejes opensnijdt. Omdat iedere oven weer anders is, is het goed om een keer uit te proberen hoe lang je cakejes in de oven moeten om dit effect te bereiken.
Zet het cakeje warm op een bord een geef er een quenelle koude crème fraîche bij.