Print
sauzen barbecue saus

Barbecue saus

Een homemade barbecue saus is veel lekkerder dan saus uit een gekocht flesje.

Gang Saus
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1 liter
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • klein beetje worcestershire saus
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl chilipoeder
  • 4 el bruine suiker
  • 4 el appelstroop
  • 800 ml ketchup
  • 1 el mosterd
  • 2 el appelazijn

Werkwijze

  1. Verhit de olie in een pannetje en fruit hierin de ui en de knoflook zonder dat het verkleurt. Doe de wat peper, zout en de chilipoeder erbij. 

  2. Doe dan de ketchup erbij en verwarm dit mee. Doe de rest van de ingrediënten erbij en laat de saus 10 minuten pruttelen en vervolgens afkoelen. In een goed gesloten potje kun je de saus behoorlijk lang bewaren in de koelkast.

Notities

Speel naar smaak met de ingrediënten en de hoeveelheden.