Ga terug
Print
bakken - taart speculaastaart

Speculaastaart met peer

Lekker bij de koffie in de Sinterklaastijd

Gang Patisserie
Keuken Hollandse pot
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 8 puntjes
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 3 à 4 peren
  • 1 el citroensap
  • 150 gram boter op kamertemperatuur
  • 150 gram amandelspijs
  • 4 eieren
  • 150 gram bloem
  • 1 el speculaaskruiden
  • 4 el abrikozenjam

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Schil de peren, halveer ze en snijd het klokhuis eruit. Wrijf ze in met citroensap tegen het verkleuren en bewaar ze tot je ze nodig hebt.

  2. Klop met een elektrische handmixer de boter en de amandelspijs tot een romige massa. Klop dan één voor één de eieren erdoor, blijf mixen. Klop dan de bloem erdoor en vervolgens de speculaaskruiden, een snufje zout en de jam. 

  3. Als je een samenhangend beslag hebt doe je het over in een springvorm van ongeveer 20 cm Ø. Druk de halve peren erin (rangschik ze in een kring) en zet de vorm zo'n 50 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen in de vorm.