Ga terug
Print
hoofdgerechten rijst rijstsalade

Rijstsalade met kip en mango

Met rijst kun je een heerlijke voedzame salade maken.

Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Voorbereiding 1 uur 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 400 gram basmati rijst
  • 1 komkommer
  • 3 puntpaprika's (verschillende kleuren)
  • 3 kippenbouten
  • 1 rode ui
  • 1 eetrijpe mango
  • 1 bosje koriander
  • 1 bakje amandelschaafsel

voor de dressing

  • 1 rode peper
  • 2 el sesamolie
  • 4 el citroensap (of limoensap)
  • 4 el gembersiroop

Werkwijze

  1. Doe de kippenbouten in een pan en doe er zoveel water op dat ze net onder staan. Breng het aan de kook met wat zout en laat ze een uur zachtjes pruttelen. Haal ze dan uit het vocht en laat ze wat afkoelen. Haal het vlees van de botten, scheur het in kleinere stukken en bestrooi het met wat zout. Zet apart tot gebruik. 

  2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het daarna wat afkoelen.

  3. Snijd de puntpaprika's in kleine stukjes en de komkommer in kleine blokjes. Snipper de ui. Snijd de mango in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm. Rooster de amandelschaafsel kort in een koekenpan. 

  4. Maak de dressing door de peper in hele kleine blokjes te snijden (gebruik een halve peper als je niet van heel pittig houdt) en dit te mengen met de sesamolie, citroensap en gembersiroop. 

  5. Doe de afgekoelde rijst in een ruime kom of schaal en meng de dressing erdoor. Roer vervolgens de ui, paprika en komkommer erdoor, gevolgd door het kippenvlees. Verdeel de mangoblokjes over de rijst en strooi hierover de koriander en de amandelschaafsel.