Ga terug
Print
recept beenham met stroop

Geroosterde beenham met stroop

Heerlijk bij bijvoorbeeld het kerstdiner. Zeer geschikt om met kinderen te eten.

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 kilo beenham (reken ong. 250 gram p.p.)
  • 25 gram suikerstroop
  • aluminiumfolie

voor de glaceerlaag

  • 20 ml suikerstroop
  • 1 el lichtbruine rietsuiker
  • 0,5 el Dijon mosterd

Werkwijze

  1. Haal de beenham ongeveer een uur voor bereiding uit de koeling. Kerf de ham schuin in, zodat een ruitpatroon ontstaat. Smeer de ham in met de stroop en pak hem goed in met aluminiumfolie. Leg het pakketje in een ovenschaal en schuif dit in een voorverwarmde oven van 180°C. Een ham van 1 kilo heeft ongeveer een uur en een kwartier tot anderhalf uur nodig om te garen.

  2. Meng de stroop voor de glaceerlaag met de rietsuiker en de mosterd. Haal de ham uit de oven en verwarm de grill goed heet voor. Smeer de ham in met de glazuur en leg de ham kort onder de hete grill om een lekkere bruine buitenkant te krijgen. 

  3. Snijd de ham in plakken en verdeel het over de borden.

Notities

Deze hoeveelheid is voor 4 personen. Je kunt dit recept makkelijk verdubbelen of verdriedubbelen als je meer eters hebt. Je kunt een grotere ham kopen (pas de oventijd daarop aan, ben je niet zeker: vraag het je slager). Je kunt ook kiezen voor 2 of 3 kleinere hammen. De hammen in de supermarkt zijn vaak zo'n 600 gram, dus kies je daarvoor pas de oventijd dan aan naar 50 tot 60 minuten.