Ga terug
Print
lunch croque monsieur

Croque Monsieur Kees

Tosti ham kaas met bechamelsaus. Kees staat voor het kaasmerk dat kaas maakt met 50% minder verzadigd vet en 25% minder zout. Je kunt natuurlijk ook een andere kaas nemen.

Gang Lunch
Keuken Frans
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 8 casino wit boterhammen
  • 4 plakken ham
  • 8 plakken kees extra gerijpt
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 300 ml melk
  • zout & peper
  • snufje nootmuskaat

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter in een pannetje en doe vervolgens in één keer de bloem erin. Roer met een garde stevig door en laat de bloem even garen. Als je dat niet doet krijgt je saus een bloemsmaak. Giet dan scheutje voor scheutje de melk erbij en klop steeds goed door met de garde. Stop als je een mooie dikke saus hebt. Breng op smaak met zout en peper en als je hebt een snufje nootmuskaat. 

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop 4 boterhammen. Beleg de boterhammen met een plakje ham en een plakje kaas. Doe er dan wat van de bechamel op en leg de andere boterham erop. Doe dan wat bechamel bovenop de tweede boterham. Scheur de tweede plakjes kaas in stukjes en verdeel die over de tosti's. Schuif de plaat zo'n 10 tot 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten en goudgeel gekleurd is.  

  3. Snijd de tosti's overdwars doormidden en serveer ze lekker warm.