Ga terug
Print
hoofdgerechten kip rouleau

Rouleau van kipdijvlees

Rouleau van kip met een vulling met onder andere abrikoos en pistachenoten

Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

Voor de farce (vulling)

  • 8 gewelde abrikozen
  • 2 kipdij filets
  • wat gerookt paprikapoeder
  • wat dragon
  • 2 el pistachenoten
  • 2 el room
  • 1 eiwit (gebruik de dooier om bijv. mayonaise te maken)

Voor de rouleau

  • 4 à 5 kipdij filets
  • 4 plakjes gedroogde ham

Verder nodig

  • huishoudfolie
  • vleeshamer (of stevige pan)
  • keukenmachine

Werkwijze

  1. Snijd de kipdijfilets voor de farce in stukjes en doe dit samen met de andere ingrediënten in de keukenmachine. Maal tot een stevig mengsel. Roer het met een spatel nog eens goed na en schep de farce over in een spuitzak. Leg tot gebruik in de koelkast.

  2. Leg 2 of 3 vellen huishoudfolie op je werkbank en leg daar de kippedijen op. Zorg dat ze mooi aansluiten of elkaar iets overlappen zodat ze 1 geheel vormen. Leg hier nog een stukje huishoudfolie overheen en sla het goed plat met een vleeshamer of met de onderkant van een zware (steel)pan. Verwijder de bovenste laag folie en verdeel de plakken ham hierover.

  3. Knip het puntje van de spuitzak en spuit de farce in een rechte baan in de lengte in het midden van de ham. Rol met behulp van het plasticfolie de kipdijfilets en ham rond de farce en probeer de vulling zoveel mogelijk te bedekken. Rol het strak op in de folie en sluit de uiteinden stevig en waterdicht af. Je kunt dit doen door er een knoop in te leggen of door het dicht te binden met restjes folie. Leg de rol tot bereiding in de koelkast. 

  4. Neem een pan waarin de rol past en die diep genoeg is om hem helemaal onder water te laten staan. Denk bijvoorbeeld aan een grote hapjespan of een bakblik dat ook op je gasfornuis gebruikt kan worden. Breng hierin voldoende water aan de kook. Als het kookt leg je de rol erin en draai je het gas uit. Doe de deksel op de pan en laat de rol zo'n 25 minuten garen in het hete water.

  5. Haal de rol uit het water en verwijder voorzichtig het plasticfolie. Snijd de rol met een scherp mes in plakken. Leg de plakken op borden en serveer meteen.

  6. Extra tip: de rouleau is zo al heel erg lekker, boterzacht en mals. Persoonlijk vind ik het lekkerder als er een 'gebakken' randje aan zit. Ik bak de plakken dan ook altijd nog even aan in boter in de koekenpan voordat ik ze serveer.