Print
Recept paddenstoelensoep

Paddenstoelensoep met truffelolie

Een feestelijk voorgerecht.

Gang Voorgerecht
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 8 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1,5 liter paddenstoelenbouillon
  • 1,5 kilo gemengde paddenstoelen
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • scheut witte wijn
  • 500 ml slagroom
  • truffelolie
  • wat gedroogde tijm
  • 20 à 30 gram roomboter
  • zout
  • peper

Werkwijze

  1. Doe een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit hierin het sjalotje. Voeg dan de paddenstoelen toe en houd een paar handjes achter voor de garnering. Bak de paddenstoelen even goed aan met wat zout, peper en de tijm. Blus het dan af met een flinke scheut wijn en voeg dan de bouillon toe. 

  2. Breng het geheel aan de kook en laat het een minuut of 10 à 15 rustig pruttelen. Bak intussen de achtergehouden paddenstoelen in een beetje boter in een koekenpan. Breng op smaak met zout en peper. 

  3. Pureer de soep met een staafmixer en roer de slagroom erdoor. Warm het nog even goed door, maar het mag niet meer koken. Breng de soep op smaak met zout, peper en tijm.

  4. Schep de soep in kommen en druppel er wat truffelolie op. Dit gaat het handigst door de olie op een lepel te gieten en dan vanaf de lepel voorzichtig op de soep te druppelen. Garneer de soep met wat van de gebakken paddenstoelen en serveer meteen.