Print
Camembert uit de oven

Camembert uit de oven met truffelolie, tijm en rozemarijn

Heerlijk nagerecht als je geen zoetekauw bent. Ook erg lekker als dip bij de borrel.

Gang Hapjes, Nagerecht
Keuken Frans
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 Camembert kaasje in een houten doosje
  • wat truffelolie
  • wat verse takjes tijm
  • wat verse rozemarijn naaldjes
  • 4 casino wit boterhammen

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de kaas uit de plastic binnenverpakking en leg het terug in het houten doosje. Snijd in de bovenkant van de korst een ruitpatroon.

  2. Besprenkel de kaas met wat truffelolie en strooi er wat tijmblaadjes en rozemarijnnaaldjes over. Stop ze vooral ook in de openingen zodat de kaas de smaak goed op kan nemen. 

  3. Bekleed een bakplaat met wat bakpapier (de kaas kan namelijk wat gaan lekken uit het doosje) en zet het doosje erop. Schuif de plaat in de oven en laat de kaas zo'n 15 minuten zacht en warm worden. 

  4. Rooster de boterhammen en snijd ze in 4 driehoekjes. Zet het kaasje in het midden van de tafel, geef de toastjes erbij en dippen maar! Eén kaasje is genoeg voor ongeveer 4 personen. Ben je met meer, maak dan een paar kaasjes.