Print
hoofdgerechten pasta hoofdgerechten zeevruchten pasta

Pink Pasta - capellini met zeevruchten

Pasta met een roze saus en zeevruchten

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 4 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 25 gram boter
  • 1 tl gedroogde dragon
  • 500 gram gemengde zeevruchten
  • 250 gram mascarpone
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 300 capellini of spaghetti
  • 1 citroen
  • beetje verse dille

Werkwijze

  1. Snipper de ui en knoflook. Verhit de boter in een ruime pan en fruit hierin de uit, knoflook en dragon. Doe de (nog bevroren) zeevruchten erbij en roer vervolgens de mascarpone en de tomatenblokjes erdoor. Laat dit een kwartiertje rustig pruttelen. 

  2. Kook intussen de pasta gaar. Rasp het gele deel van de citroen, hak het fijn en pers de citroen uit.  Snijd de dille in grove stukken.

  3. Voeg de citroenrasp bij de saus. Proef de saus en breng op smaak met zout, peper en het citroensap. Roer de gare pasta erdoor en bestrooi met de dille.