Ga terug
Print
hoofdgerechten pasta hoofdgerechten vegetarisch

Linguine met broccoli en roomsaus met walnoten

Makkelijke en snelle vegetarische pasta

Gang Hoofdgerecht
Kooktijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 2 witte boterhammen
  • 150 ml slagroom
  • 100 gram walnoten
  • zout
  • peper
  • 800 gram broccoli
  • 400 gram linguine of spaghetti
  • 75 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje verse oregano
  • 6 el olijfolie
  • 2 tl citroensap

Verder nodig

  • Keukenmachine

Werkwijze

  1. Snijd de boterhammen in blokjes en doe ze in een ruime kom. Giet de slagroom erover en laat het in de boterhammen trekken. Roer het af en toe even om. Dit duurt ongeveer een minuut of 10. Hak de walnoten grof en rooster ze even in een droge pan. Houd ze in beweging, anders branden ze aan.

  2. Snijd de broccoli in roosjes (de stelen kun je ook schillen en in blokjes snijden) en was ze. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in water met zout en voeg de laatste vijf minuten de broccoli toe. 

  3. Doe de knoflook, oregano (alleen de blaadjes), Parmezaan, het ingeweekte brood, de noten en de olie in een keukenmachine en draai er een puree van. Proef en breng het op smaak met zout, peper en citroensap. 

  4. Giet de pasta en broccoli af en roer de saus erdoor. Warm het nog even goed door en serveer het direct.