Ga terug
Print
Tomatensoep

Tomatensoep van geroosterde tomaten

Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 750 gram Romatomaten
  • 3 sjalotten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 tl Italiaanse kruiden (oregano, basilicum)
  • 4 takjes verse basilicum
  • peper
  • zout
  • scheutje room
  • beetje cayennepeper
  • beetje gerookte paprikapoeder

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de Romatomaten en snijd ze in de lengte doormidden. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar boven. Pel de knoflooktenen en snijd ze in grove stukken. Leg de stukjes knoflook tussen de tomaten. Besprenkel het met olijfolie en bestrooi het met zout en peper. Schuif de plaat een half uur in de oven. 

  2. Snipper de sjalotjes, verhit wat olie in een ruime pan en fruit de sjalotjes daarin. Voeg wat cayennepeper toe als je van een beetje pit houdt. 

  3. Voeg dan de bouillon toe en doe de tomaten en de knoflook erbij. Breng het aan de kook en laat het een kwartiertje pruttelen. Pureer het dan met een staafmixer. Proef en breng het op smaak met zout en peper, gerookt paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Giet er daarna een scheut room in en laat het niet meer koken. Schep de soep in 4 kommen en garneer met een takje verse basilicum.