Ga terug
Print
bakken - brood hapjes/snacks gevuld borrelbrood

Borrelbrood

Lekker bij de borrel, maar ook heerlijk bij een kopje soep

Gang Bijgerecht, Hapjes
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 heel ongesneden brood bijv. liefde en passie meergranen van AH
  • 50 gram boter
  • 2 teentjes knoflook
  • verse kruiden bijv. peterselie, basilicum, tijm, rozemarijn
  • naar smaak geraspte oude kaas

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het brood kruislings in maar zorg dat de onderkant aan elkaar blijft zitten. Snijd het dus niet helemaal door. Smelt de boter en pers de knoflookteentjes uit. Roer de knoflook en fijngesneden kruiden door de gesmolten boter. 

  2. Giet de knoflookboter in een klein straaltje over het brood en zorg daarbij dat het goed in de gleuven loopt. Je kunt dit ook met een bakkwast doen. Stop vervolgens de kaas (hoeveelheid naar smaak) in de gleuven en strooi wat over de korst. 

  3. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en dek hem losjes af met een stukje aluminiumfolie. Schuif hem 15 minuten in de oven. Haal vervolgens de folie eraf en zet hem nog 5 minuten terug in de oven. 

Notities

Serveer het brood op een mooie schaal en laat iedereen zelf een stukje van het brood af trekken. Lekker bij een biertje, maar ook bij een kopje soep is dit een mooie aanvulling.