Ga terug
Print
bakken - koek meringue bites

Meringue koekjes met lemon curd

Lekkere zoete koekjes met fris beleg

Gang Patisserie
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 20 stuks
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 4 eiwitten
  • 1,5 tl citroensap

Werkwijze

  1. Sla de eiwitten stijf. Giet terwijl de machine draait het citroensap erbij en vervolgens lepel voor lepel de suiker. Er ontstaat dan een spierwitte glanzende massa. Dit kan wel zo'n 10 tot 20 minuten duren. 

  2. Verwarm intussen de oven voor op 120°C. Schep het eiwitmengsel in een spuitzak. Bekleed een bakplaat met bakpapier en en spuit rondjes op de bakplaat. Spuit ze niet te dicht op elkaar, want ze kunnen nog iets uitlopen. 

  3. Schuif de plaat in de oven en laat de meringues een half uur 'drogen'. Zet dan de oven uit en zet de deur op een kier. Laat de koekjes in de oven afkoelen. 

  4. Haal de koekjes voorzichtig van het bakpapier (ze kunnen iets plakken) en bespuit of besmeer ze met lemon curd (of bijvoorbeeld met een jam of chutney).