Ga terug
Print
recept kaneel pannacotta

Kaneel panna cotta

Roompuddinkje waar je heel veel kanten mee op kunt

Gang Dessert, Nagerecht
Keuken Italiaans
Voorbereiding 10 minuten
Porties 6 stuks
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 50 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine (voor vrij stevig, 3 gebruiken voor meer 'wiebel'
  • 5 kaneelstokjes
  • siliconen puddingvorm
  • evt merg van 1 vanillestokje

Werkwijze

  1. Om de smaak van de kaneel goed in de room te krijgen is het aan te raden de room een nacht met de kaneelstokjes in de koelkast te laten trekken. Begin dus een dag van tevoren hiermee!

  2. Doe de melk, room en de suiker in een pannetje en verwarm het. Roer totdat de suiker volledig is opgelost. Doe dan de kaneelstokjes erbij en eventueel het vanillestokje. Gebruik je vanille, snijd het stokje dan open, schraap de merg eruit en roer dit door de room. Voeg ook het opengesneden stokje zelf toe, want die geeft nog veel smaak af. Laat de room nu afkoelen en roer er af en toe even in.  Zet het pannetje vervolgens een nacht in de koelkast zodat de smaak van de kaneel goed in de room trekt. 

  3. Week de volgende ochtend de gelatineblaadjes in koud water totdat ze zacht zijn. Gebruik 4 blaadjes voor een stevige pudding en 3 voor een pudding die wat wiebeliger is. Zet de room op het vuur en verhit het weer, roer het even goed door met een garde, zodat het weer één geheel vormt. Giet het door een fijne zeef om de kaneel (en eventueel de vanille) te verwijderen. Schud het aanhangende water van de gelatineblaadjes en los ze één voor één op in de hete room. Laat de room al roerend iets afkoelen en giet de room vervolgens in de mal. Je kunt hiervoor van alles gebruiken. Ik vind siliconen vormen zoals *deze* erg handig omdat je de pudding er mooi en makkelijk uitkrijgt. Je kunt ook glazen gebruiken en de pudding in het glas serveren. 

  4. Zet de vorm in de koelkast en laat het helemaal opstijven. Dit kan wel een paar uurtjes duren dus wederom: begin op tijd!

  5. Stort de panna cotta op een bord en breng de decoratie aan. Ik heb gekozen voor vormpjes gesneden uit appelgel en kaneelkoekjes.