Ga terug
Print
Rode kool appel frankfurters

Rode Kool met appel, Frankfurter worstjes en roggebrood

Een nieuwe versie van de klassieker rode kool met appel

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 blik Frankfurter worstjes
  • scheutje olijfolie
  • klontje boter (ong. 30 gram)
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 groene appel in stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 500 gram rode kool geraspt
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el abrikozenjam
  • roggebrood

Werkwijze

  1. Warm de worstjes rustig op. Giet een scheutje olijfolie in een grote koekenpan of wok. Doe ook het klontje boter erbij en verhit het. Fruit hierin de ui en de knoflook. Doe dan de appel erbij en roerbak even mee. Voeg daarna de rode kool toe en roerbak dit een minuut of 5 mee. Voeg dan de azijn en jam erbij en roer het even goed door. Voeg de worstjes toe schep het op borden en verkruimel de roggebrood erover.