Print
bijgerechten groente/fruit bijgerechten met aardappel huzarensalade

Huzarensalade zelf maken

Lekker ouderwetse salade voor bij een buffet of lunch

Gang Bijgerecht, Buffetgerecht, Lunch
Keuken Hollandse pot
Totale tijd 1 uur
Porties 10 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1,5 kilo vastkokende aardappelen (goede kwaliteit)
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 1 el suiker
  • 8 eieren (hard gekookt)
  • 1 dl mayonaise
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 pot augurken
  • 2 blikjes corned beef (in kleine blokjes gesneden)
  • 3 frisse appels (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 el mosterd
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • blaadjes kropsla voor de garnering

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Spoel de blokjes goed schoon een doe ze in een ruime pan met wat water en zout. Breng ze aan de kook en laat ze in een minuut of drie snel gaar worden. Doe dan de uien, azijn en suiker erbij en breng het opnieuw aan de kook. Giet het daarna af en laat het in een vergiet uitlekken en afkoelen. 

  2. Pel de hardgekookte eieren, bewaar er twee voor de garnering en hak de andere 6 in stukjes. Snijd ook een stuk of 8 augurken in kleine blokjes. 

  3. Roer de crème fraîche los met de mayonaise, de mosterd en de fijngehakte kruiden en doe er eventueel wat zout en peper door. Neem nu een grote kom en roer alle losse ingrediënten behalve de blaadjes sla en de paprikapoeder goed door elkaar. Doe dit niet te wild, anders gaan de blokjes aardappel stuk. 

  4. Leg de blaadjes sla op een mooie schaal. Schep de salade erop en garneer met de eieren, wat ingesneden augurken en bestrooi het met (gerookt) paprikapoeder. Serveer bij een buffet of een lunch met lekkere verse broodjes.