Een heerlijke maaltijdsoep met een verrassend ingrediënt: koffiemelk
Snipper de ui, schrap de wortel en snijd ze in blokjes, was de bleekselderij en snijd in halve maantjes en snipper de knoflook. Rul het gehakt in een koekenpan en doe het met de gesneden groenten in de binnenpot van de slowcooker. Giet de bouillon erbij en roer de Italiaanse kruiden (en evt. wat zout) erdoor. Zet de pan 4 uur op 'high' of 7 uur op 'low'.
Schep daarna eventueel vet ervan af met een schuimspaan. Wil je de soep binden, roer er dan nu een papje van maïzena losgeroerd in wat melk door. Binden kan, maar is niet heel noodzakelijk. Giet de koffiemelk erbij en roer het goed door. Doe dan de tortellini erbij en zorg dat die goed onderstaan. Doe de deksel er weer op en laat nog ongeveer 45 minuten op 'low' staan.
Proef of de tortellini goed gaar is en doe dan de spinazie erdoor. De blaadjes hoeven alleen maar even te slinken in 5 à 10 minuten. Vind je de soep te dik, doe er dan nog wat bouillon of water bij.
Doe het vocht na de eerste stap dan over in een grote pan en ga verder op het vuur. Zorg dat het vuur zo laag staat dat het niet aan de kook komt, of pas de bereidingstijden iets aan als het sneller gaat.
Dan kun je deze soep ook heel goed op het gas maken. Pas dan wel de bereidingstijden aan.