Een vitamine shot!
Doe de kippenbouten in een ruime pan en giet er ongeveer 2,5 liter water bij. Breng dit aan de kook en laat het een uurtje pruttelen. De kippenbouten geven een groot deel van hun smaak af aan het water. Vind je dit niet krachtig genoeg, voeg er dan nog een bouillonblokje aan toe. Haal na een uurtje de bouten uit de bouillon en scheid de botten van het vlees. Trek het vlees wat uit elkaar in draden, bestrooi met wat zout en peper en bewaar tot gebruik.
Voeg de broccoliroosjes toe aan de kokende bouillon. Snijd de paprika in stukken en doe het erbij in de pan (zonder zaadjes). Als beide groentes zacht zijn voeg je de spinazie in delen toe. De spinazie slinkt en neemt uiteindelijk weinig ruimte in. Als de groentes zacht zijn pureer je ze met een staafmixer.
Voeg dan de rijst toe en kook dit gaar in de soep. Proef en breng stevig op smaak. Schep de soep in kommen en verdeel de ricotta erover. Leg daarop de stukken kippenvlees en bestrooi eventueel met wat (gerookt) paprikapoeder.
De rijst zorgt voor een stevige soep die goed vult. Je kunt er eventueel nog een broodje bij serveren, maar nodig is het niet.