Ga terug
Print

Avocadospread

Spread van avocado's en ei voor op brood 

Gang Brunch, Lunch
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 2 eetrijpe avocado's
  • 4 eieren
  • zout
  • peper
  • beetje citroensap (ongeveer van een halve citroen)
  • gerookt paprikapoeder

Eventueel:

  • 4 plakjes bacon
  • handje cashewnoten

Werkwijze

  1. Kook de eieren hard, laat ze schrikken en vervolgens iets afkoelen. Snijd intussen de avocado's doormidden, verwijder de pit en schep het vlees eruit. Doe het vruchtvlees in een kom en prak het zorgvuldig. Sprenkel er wat citroensap overheen om verkleuring te voorkomen en roer dit er goed door.

  2. Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes (of prak met een vork). Roer de eieren door de geprakte avocado's. Proef en breng stevig op smaak met zout en peper.

Eventueel:

  1. Bak de plakjes bacon op halfhoog vuur in een droge koekenpan uit tot ze krokant zijn. Snijd twee plakjes in kleine stukjes en roer ze door de spread. Snijd de andere twee plakjes doormidden en verdeel ze over de boterhammen als garnering. 

  2. Hak de cashewnoten grof. Roer een beetje door de spread en strooi een beetje over de boterhammen als garnering. 

Notities

Omdat avocado's zo smeuïg zijn hoef je door de spread geen mayonaise te doen. Dit scheelt een hoop calorietjes. Het hoeft niet, het mag natuurlijk wel ... Net zo goed als je de bacon en noten weg kunt laten. Gebruik je wel bacon, pas de hoeveelheid zout dan aan. Bacon is vrij zout van zichzelf en de spread heeft dan waarschijnlijk weinig toegevoegd zout meer nodig. Goed proeven dus!