Testrecept uit Foodies januari 2017
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim water met zout. Giet dit af en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen. Laat het goed uitlekken. Rasp vervolgens de cheddar.
Smelt de boter in een pannetje en roer er vervolgens de bloem door. Laat dit even een paar minuutjes garen. Voeg dan beetje voor beetje de melk toe roer het tot een dikke bechamelsaus. Haal het pannetje dan van het vuur en roer er 3/4 van de cheddar door. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht iets minder heet). Pel de knoflook en smeer met het snijvlak de schaal in. Vet de schaal vervolgens nog in met een beetje boter. Roer de saus door de macaroni en doe het geheel in de ovenschaal. Verdeel de overgebleven cheddar erover en schuif de schaal een half uur in de oven.
In het originele recept wordt gerookte cheddar gebruikt (eventueel te vervangen door rookkaas).