Ga terug
Print
cook expert Risotto

Porcini Risotto bereid in de Magimix Cook Expert

Het recept voor mijn lievelings risotto omgeschreven naar bereiding in de Cook Expert 

Gang Hoofdgerecht
Keuken Cook Expert, Italiaans
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 30 gram gedroogde porcini
  • 750 ml kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 40 gram boter
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram pancetta of ontbijtspek
  • 320 gram arboriorijst (of andere risottorijst)
  • 100 ml witte wijn
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • handje rucola

Werkwijze

  1. Week de porcini een minuut of 10 in kokend heet water. Gebruik precies genoeg om ze onder te zetten. De smaak van porcini trekt voor een deel in het water. Gooi dit dus niet weg, maar meng het na het weken door de bouillon. Heb je heel veel water, neem dat iets minder bouillon. Hak de porcini na het weken in stukjes. 

  2. Snijd de ui en knoflook in vieren en doe ze in de RVS kom van de Cook Expert. Zet het apparaat in het Expert programma, tijd: 10 seconden, snelheid: 13, temperatuur: --°C (geen warmte gebruiken). Schraap met de spatel de ui en knoflook van de wanden.

  3. Snijd de boter in blokjes en doe ze in de RVS kom bij de ui en knoflook. Giet er 2 el olijfolie bij. Gebruik opnieuw de Expert modus. Tijd: 3 minuten, snelheid: 2A, temperatuur 100°C.

  4. Voeg hierna de rijst toe. Stand Expert, tijd 3 minuten, snelheid 4, temperatuur 100°C. Voeg na 1 minuut draaien door de opening in de kom de witte wijn erbij.

  5. Giet de bouillon bij de rijst en doe er wat zout en peper bij. Stand Expert, tijd: 20 minuten, snelheid 2A, temperatuur 100°C. 

  6. Bak terwijl het apparaat de risotto voor je kookt, de pancetta of ontbijtspek krokant. Snijd het in reepjes en zet apart tot gebruik. Rasp de Parmezaanse kaas. 

  7. Kijk aan het einde van de kooktijd of de risotto naar je zin is. Het kan per soort rijst een beetje verschillen hoeveel kooktijd er nodig is. Is je rijst nog niet gaar, zet het apparaat dan in dezelfde stand nog een paar minuten aan. Is je rijst te gaar, doe het de volgende keer dan wat korter. 

  8. Roer de Parmezaanse kaas door de risotto en schep vervolgens de stukje spek erdoor. Vermeng er nog een handje rucola door. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.