Print
hoofdgerechten zeevruchten

Hoisin garnalen met rijst en roerbak groente

Gebakken garnalen met hoisin saus. Serveer met bijvoorbeeld rijst een roergebakken groenten.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 450 gram reuzengarnalen
  • 60 ml hoisin saus
  • 1 el rijstazijn
  • 2 tl sojasaus
  • zout
  • peper
  • scheutje olijfolie
  • bieslook
  • handje pinda's fijngemalen

Werkwijze

  1. Pel de garnalen en bestrooi ze met peper en zout. Meng de hoisin saus goed met de rijstazijn en de sojasaus en zet apart tot gebruik.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de garnalen in korte tijd gaar. Giet de saus erbij, roer het erdoor en warm het geheel even goed door. 

  3. Serveer het met rijst en gewokte groenten. Bestrooi ze eventueel met fijngesneden bieslook en fijngemalen pinda's.