Ga terug
Print

Roze koeken

Roze koeken, maar dan zelf gemaakt

Gang Bakken
Keuken Hollandse pot
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 12 stuks
Auteur Out Junior / Out mijn Keuken

Ingrediënten

Voor de cakejes

  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 1 el citroen- of limoensap
  • 200 gram bloem

Voor het glazuur

  • 150 gram poedersuiker
  • 12 frambozen vers of diepvries

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Ben je vergeten de boter op tijd uit de koelkast te halen, rasp de koude boter dan. Op die manier komt het veel sneller op kamertemperatuur. Klop de zachte boter met de suiker met een elektrische mixer luchtig. 

  2. Laat de mixer draaien en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg de volgende pas toe als de vorige volledig is opgenomen. Voeg dan de citroensap toe, roer dit er goed door. Als laatste gaat de bloem erdoor. Schep dit goed om tot alle bloem is opgenomen.

  3. Neem een muffin vorm. Een siliconen vorm is handig, want daar kun je de cakejes makkelijk uit krijgen. Zet de vormen dan wel op een bakplaat, want als ze eenmaal gevuld zijn, kun je ze lastig nog naar je oven 'vervoeren'. Je kunt ook papieren cupcake vormpjes nemen en die in je muffinvorm zetten of je muffinvorm goed invetten en het beslag er rechtstreeks indoen. Verdeel het beslag over 12 vormpjes en schuif de vorm in de oven. Bak de cakejes zo'n 20 tot 25 minuten. De cakejes zijn gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. 

  4. Laat de cakejes volledig afkoelen. 

Het glazuur

  1. Druk de frambozen door een vergiet zodat de pitjes niet in je glazuur terecht komen. Roer van het pulp met de poedersuiker een glazuur. Verdeel het glazuur over de afgekoelde cakejes en laat het stollen. 

Notities

Met een klein beetje hulp (met de oven bijvoorbeeld) is dit recept prima te doen voor kinderen vanaf een jaar of 12.