Ga terug
Print

Pulled Pork in barbecue/mango saus

Supermalse pulled pork in een friszoete barbecue-mango saus.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 kilo procureur (of schouderkarbonades)
  • peper
  • zout
  • chili peper
  • 30 ml balsamico azijn
  • 250 ml water
  • 1 rijpe mango
  • 1 tl honing
  • 250 ml barbecuesaus

Eventueel:

  • scheutje mangolikeur (of sinaasappellikeur)

Voor de broodjes

  • 4 grote harde broodjes (of 8 kleine)
  • wat rauwkost (komkommer/wortel/radijs e.d.)
  • beetje boter

Werkwijze

  1. Dep het vlees droog en wrijf het in met zout, peper en een beetje chili peper. Doe het vlees in de binnenpan van de slow cooker en giet het water en de balsamico azijn erbij. Zet de pan op 'low' en laat het 7 tot 8 uur rustig pruttelen. 

  2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes, doe ze in een pannetje en pureer de mango. Doe dan de honing en de barbecuesaus erbij. Breng het prutje aan de kook en laat het even een paar minuten pruttelen. 

  3. Haal het vlees uit de crockpot en trek het met twee vorken uit elkaar. Doe het vervolgens weer terug in de crock-pot en giet de saus erbij. Laat het nu nog 2 uur op 'low' pruttelen.

  4. Besmeer de broodjes met wat boter. Doe hierop wat rauwkost en verdeel de pulled pork erover.