Soep van kaas .... kaassoep!
Schil de aardappelen, spoel ze af en snijd ze in blokjes. Doe de aardappelblokjes in een pan met de kippenbouillon, ui en wortel. Breng aan de kook en laat pruttelen totdat de aardappelen gaar zijn. Dit duurt zo'n 10 tot 15 minuten.
Smelt intussen in een andere pan de boter. Doe de bloem erbij en roer totdat de bloem de boter heeft opgenomen. Laat dit een minuut of 3 garen. Roer dan scheutje voor scheutje de melk erdoor en blijf steeds krachtig roeren met een garde. Doe er zout en peper bij en laat de saus wat indikken.
Pureer de aardappelen, wortel en ui met een staafmixer en roer vervolgens de saus erdoor. Meng goed door elkaar. Snijd de cheddar in blokjes en laat de kaas rustig smelten in de soep. Als de kaas is gesmolten roer je de maïs en de hamblokjes erdoor.
Schep de soep in kommen en serveer met bijvoorbeeld breekbrood.