Ga terug
Print
Recept kaassoep

Kaassoep

Soep van kaas .... kaassoep!

Gang Maaltijdsoep
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 6 middelgrote aardappelen
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 winterwortel (fijn gehakt)
  • 2 sjalotjes (fijn gehakt)
  • 60 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 480 ml melk
  • snufje zout
  • peper
  • 225 gram cheddar
  • 250 gram hamblokjes
  • 1 blikje crispy maïs

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen, spoel ze af en snijd ze in blokjes. Doe de aardappelblokjes in een pan met de kippenbouillon, ui en wortel. Breng aan de kook en laat pruttelen totdat de aardappelen gaar zijn. Dit duurt zo'n 10 tot 15 minuten.

  2. Smelt intussen in een andere pan de boter. Doe de bloem erbij en roer totdat de bloem de boter heeft opgenomen. Laat dit een minuut of 3 garen. Roer dan scheutje voor scheutje de melk erdoor en blijf steeds krachtig roeren met een garde. Doe er zout en peper bij en laat de saus wat indikken. 

  3. Pureer de aardappelen, wortel en ui met een staafmixer en roer vervolgens de saus erdoor. Meng goed door elkaar. Snijd de cheddar in blokjes en laat de kaas rustig smelten in de soep. Als de kaas is gesmolten roer je de maïs en de hamblokjes erdoor. 

  4. Schep de soep in kommen en serveer met bijvoorbeeld breekbrood.