Ga terug
Print
Nutella granola

Granola met nutella en hagelslag

De nutella wordt krokant in de oven en de hagelslag geeft een heerlijke extra chocoladesmaak.

Gang Ontbijt
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 10 porties
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 250 gram havermout
  • 2 el arachide olie (of een andere neutrale olie)
  • 200 gram nutella
  • 2 el honing
  • 0,5 tl zout
  • 100 gram hazelnoten (grof gehakt)
  • naar smaak hagelslag XL

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Smelt de olie, nutella, honing en zout in een pannetje en roer goed door. Voeg dit bij de havermout en meng grondig. Roer ook de grof gehakte noten erbij. 

  2. Spreid het mengsel uit over 1 of 2 met bakpapier beklede bakplaten en schuif de platen 20 tot 25 minuten. Laat de granola na de baktijd volledig afkoelen. 

  3. Breek de stukjes nutella als ze te groot zijn nog even en voeg de hagelslag toe. Bewaar de granola in een goed af te sluiten pot of bus.