Ga terug
Print

Gehaktballetjes met barbecue- chillisaus

Gehaktballetjes bereid in een barbecue- chillisaus

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 300 ml barbecuesaus
  • 300 ml sweet chillisaus
  • zout
  • peper
  • 1 ei
  • beetje paneermeel

Werkwijze

  1. Doe het gehakt in een kom en meng het met het ei, zout en peper. Doe er nu beetje voor beetje paneermeel bij totdat je de juiste substantie hebt. Het gehakt moet niet te nat meer zijn en moet makkelijk tot balletjes te rollen zijn. Draai 20 balletjes van het gehakt.

  2. Smelt een klontje boter in een hapjespan en bak hierin de gehaktballetjes lekker bruin. Meng de sauzen door elkaar en doe het vervolgens bij de gehaktballetjes. Gaar de balletjes verder in de saus.

Notities

Ik heb bij de gehaktballetjes gebakken rijst met gebakken groente gemaakt. Met aardappeltjes zijn ze vast ook heel lekker!