Ga terug
Print
Andijvie stamppot

Stamppot Andijvie met kaas

Stamppot andijvie kent iedereen. Wil je het net even anders maken, voeg dan wat kaas toe aan de aardappelpuree

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse pot
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 800 gram aardappelen
  • 400 gram andijvie (gesneden)
  • 250 gram ontbijtspek (in blokjes)
  • 1 rookworst
  • melk
  • boter
  • 100 gram geraspte (oude) kaas

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen, spoel ze schoon en doe ze in een ruime pan met water en zout. Kook ze in zo'n 20 minuten gaar. 

  2. Snijd het ontbijtspek in blokjes en bak ze uit zonder vet toe te voegen. Stamp de gare aardappelen fijn en voeg wat blokjes boter toe. Stamp goed. Voeg beetje bij beetje wat melk toe totdat je een smeuïge massa hebt. Breng op smaak met wat zout (niet teveel, want het spek en de kaas zijn ook vrij zout).

  3. Meng de kaas door de aardappelpuree en roer totdat het is gesmolten. Meng de andijvie erdoor en vervolgens de spekjes. Warm de rookworst in heet water of in de magnetron en snijd hem in plakjes of in vier stukken. 

  4. Schep de stamppot op borden en geef er een stuk rookworst bij.