Ga terug
Print
hoofdgerechten pasta hoofdgerechten vegetarisch pasta met bloemkool en gorgonzola

Vegetarische pasta met bloemkool en gorgonzola saus

Vegetarisch recept

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten

  • 300 gram bloemkool (in roosjes)
  • 20 gram boter
  • 200 gram gorgonzola (in blokjes gesneden)
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 el tijm (liefst verse, fijngehakt)
  • 400 gram tagliatelle
  • 30 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • zout & peper

eventueel

  • scheutje melk

Werkwijze

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook en blancheer hierin de bloemkoolroosjes een minuut of 5. Laat de roosjes uitlekken in een vergiet. Breng nog een pan met water en zout aan de kook en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 

  2. Doe de boter en de blokjes gorgonzola in een pannetje en smelt het op middelhoog vuur. Blijft het te dik, voeg dan eventueel nog wat melk toe. Laat het niet koken!

  3. Verhit de olie in een wok of ruime hapjespan. Fruit hierin kort de knoflook (er mag eventueel ook een uitje bij). Voeg de roosjes bloemkool toe en roerbak dit een minuut of 5. Strooi de tijm erover en wat zout & peper. Voeg vervolgens de uitgelekte pasta erbij en warm het geheel even goed door. Giet de saus erover en meng het geheel goed. 

  4. Schep de pasta op borden en rasp er wat Parmezaanse kaas over.