Vegetarisch recept
Breng een pan met water en zout aan de kook en blancheer hierin de bloemkoolroosjes een minuut of 5. Laat de roosjes uitlekken in een vergiet. Breng nog een pan met water en zout aan de kook en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Doe de boter en de blokjes gorgonzola in een pannetje en smelt het op middelhoog vuur. Blijft het te dik, voeg dan eventueel nog wat melk toe. Laat het niet koken!
Verhit de olie in een wok of ruime hapjespan. Fruit hierin kort de knoflook (er mag eventueel ook een uitje bij). Voeg de roosjes bloemkool toe en roerbak dit een minuut of 5. Strooi de tijm erover en wat zout & peper. Voeg vervolgens de uitgelekte pasta erbij en warm het geheel even goed door. Giet de saus erover en meng het geheel goed.
Schep de pasta op borden en rasp er wat Parmezaanse kaas over.