Ga terug
Print
lunch avocado bacon & eggs

Avocado bacon & eggs

Heerlijk ontbijt of lunch hapje

Gang Ontbijt
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 2 avocado's
  • 4 kleine eieren
  • 2 plakjes bacon
  • wat geraspte kaas
  • zout

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan uit. Snijd de avocado's doormidden en haal de pit eruit. Maak met een lepel het gat waar de pit zat in beide helften van de avocado's wat groter. Het ei  moet erin passen. Zet de avocado helften in je muffinvorm voor stabiliteit.

  2. Breek de eieren in de avocodo's. Heb je grote eieren, doe dan 2 in een bakje, kluts te even en verdeel het ei over de avocado's. 

  3. Strooi er wat zout over en verdeel er wat geraspte kaas over. Snijd de uitgebakken bacon in stukjes en strooi het over de avocado's. Schuif de plaat ongeveer een kwartier in de oven en lepel de avocado's daarna uit. 

  4. Meng het overgebleven vruchtvlees met een beetje mayonaise, peper en zout en geeft dit erbij.