Ga terug
Print
Ontbijtmuffin met ham en ei

Ham & Eggs muffins

Ontbijtmuffins

Gang Ontbijt
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 12 stuks
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 280 gram bloem
  • 4 tl bakpoeder
  • 0,5 tl zout
  • 60 gram boter (gesmolten)
  • 7 eieren
  • 180 ml melk
  • 200 gram cheddar
  • 200 gram ham
  • papieren muffinvormpjes

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Mix de bloem, bakpoeder en zout met elkaar. Roer de gesmolten boter erdoor. Je krijgt dan een klonterige massa. 

  2. Roer 3 eieren los met de melk en mix dit door de droge ingrediënten. Mix vooral niet te lang. Snijd de kaas in kleine blokjes, de ham in kleine reepjes en roerbak de andere 4 eieren even. Houd een beetje kaas apart en schep de rest met de  ham en de scrambled eggs door het beslag. 

  3. Vul je muffinvorm met de papieren vormpjes en verdeel het beslag erover. Bestrooi met de achter gehouden stukjes kaas. Schuif de vorm in de oven en bak de muffins in 35 minuten gaar. Doe de satéprikker test om te kijken of ze goed gaar zijn.