Ga terug
Print
Bakken - cake Arretjescake met M&M's

Arretjescake met M&M's

Op de blog Lekker Happen vond ik een heerlijk recept voor Arretjescake met Maltezers. Ik gaf er een draai aan door M&M's te gebruiken en dat pakte heel goed uit!

Gang Bakken, Patisserie
Voorbereiding 30 minuten
Porties 1 cake
Auteur Out mijn Keuken / Lekker Happen

Ingrediënten

  • 140 gram kristalsuiker
  • 200 gram melkchocolade
  • 100 gram witte chocolade
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 120 gram boter
  • 240 gram biscuits
  • 190 gram grote M&M's

Werkwijze

  1. Smelt de melkchocolade (au bain marie of in de magnetron) en de boter op zacht vuur. Doe eieren, suiker en cacaopoeder in een kom en mix het met een elektrische mixer luchtig. Klop hier de gesmolten melkchocolade en boter doorheen. Mix even op een hoge stand zodat het goed luchtig en goed gemengd is. 

  2. Breek de biscuits en witte chocolade in stukjes. Meng dit met 130 gram M&M's goed door elkaar. Schep dit vervolgens door het chocolade mengsel en meng alles goed met elkaar. 

  3. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Dit gaat het handigst door twee stroken te knippen en die kruislings over de bodem te leggen. Schep het chocolademengsel hierin. Druk het even goed aan, verdeel de overige M&M's erover en zet de vorm een paar uur in de koelkast om op te stijven. 

  4. De arretjescake laat zich het beste snijden met een heet mes. Houd het mes even en paar tellen onder een hete kraan, veeg hem droog et voilà!