Ga terug
Print
komkommer salade

Ouderwetse komkommersalade

Komkommersalade zoals onze moeders het maakten in de jaren '70

Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse pot
Voorbereiding 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 2 komkommer
  • 75 ml rijstazijn of bruine natuurazijn
  • 25 ml water
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el suiker of meer naar smaak
  • versgemalen witte peper
  • 1 kleine ui fijn gesnipperd
  • zout

Werkwijze

  1. Schil de komkommers en snijd ze in hele dunne plakjes. Dit gaat handig met een mandoline of een (scherpe) kaasschaaf. Heb je goede knifeskills dan lukt het met een mes ook.

  2. Doe de plakjes komkommer in een kom en bestrooi ze met wat zout. Laat dit een half uur trekken.

  3. Maak een dressing van de rijstazijn, het water, de olie, de suiker, de peper en het uitje. Roer dit goed door elkaar.

  4. Knijp de komkommers goed uit. Zorg dat er zoveel mogelijk water uit de groente is, zonder dat je het helemaal fijn knijpt. Doe de plakjes in een kom en giet de dressing erbij. Schep goed door elkaar en serveer meteen.