Ga terug
Print
hoofdgerechten vis recept Ei omwikkeld met zalm en bladerdeeg

Ei ingepakt in zalm en bladerdeeg

Een lekker makkelijk en snel paasgerechtje

Gang Hoofdgerecht
Keuken Pasen
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 1 tl slagroom
  • 1 el zwart sesamzaad

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook 4 van de eieren zacht, laat ze schrikken, iets afkoelen en pel ze. Laat intussen de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rooster de sesamzaadjes even kort in een droge koekenpan totdat ze gaan geuren. Let op dat ze niet verbranden!

  2. Wikkel ieder ei in een plakje zalm. Leg dit pakketje in het midden van (de plakkerige kant van) een plakje bladerdeeg en vouw twee tegenoverliggende punten naar elkaar toe over het ei heen en plak de punten aan elkaar. Vouw dan de andere twee punten over het ei heen en plak de randen van het bladerdeeg aan elkaar. Er ontstaat dan een soort kussentje. 

  3. Kluts het vijfde ei los met een theelepel room en een snufje zout en smeer de pakketjes hiermee in. Bestrooi de pakketjes vervolgens met het sesamzaad en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif ze in de voorverwarmde oven en bak ze zo'n 25 tot 30 minuten.