Ga terug
Print
hoofdgerechten pasta hoofdgerechten vegetarisch recept vegetarische pasta

Vegetarische pasta met doperwten met tuinbonen

Heerlijk vegetarisch pastagerecht

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 potje doperwten (potje van 350 gram)
  • 1 potje tuinbonen (potje van 340 gram)
  • scheutje olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml room
  • handje verse muntblaadjes
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • zout
  • peper
  • 400 gram lange pasta (spaghetti of tagliatelle)

Werkwijze

  1. Zet een pan met ruim water en zout op en breng het aan de kook. Doe de doperwten en de tuinbonen in een vergiet en laat ze uitlekken. Doe de helft van beide groenten in een hakmolen en maal het fijn. 

  2. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan of wok op halfhoog vuur, snijd de knoflook fijn en fruit het even rustig aan in de warme olie. Let op dat het niet verkleurt. Voeg het erwten en bonen prutje erbij en bak dit even mee. Giet dan de room erbij en de hele bonen en erwten toe. Voeg de munt toe en warm het even mee. 

  3. Roer dan de helft van de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de pasta in de pan met kokend water. Schep de pasta door de saus en hussel goed door. 

  4. Schep de pasta op borden en verdeel de rest van de Parmezaanse kaas erover.