Heerlijk gerecht voor een vleesloos dagje. Je zult het vlees echt niet missen!
Schil de aardappelen, spoel ze schoon en snijd ze in blokjes. Kook ze een paar minuten in kokend water met wat zout.
Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Snipper de uien en de knoflook. Snijd de paprika's in blokjes en de bleekselderijstengels in gelijke stukjes.
Neem een hapjespan en verwarm hierin de boter. Fruit de ui en de knoflook erin met de cajunkruiden (pas op voor verbranding). Voeg de paprika's en de bleekselderij toe en roerbak dit een minuut of 4 mee. Strooi de bloem erover en roerbak dit een minuut of 2 mee. Doe de groentebouillon erbij (of het water met het bouillonblokje) en breng aan de kook.
Roer de mascarpone er vervolgens door en voeg de helft van de geraspte Parmezaan toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Vet een ovenschaal in met een klein beetje boter en doe de aardappelblokjes erin. Giet de saus erbij en strooi de rest van de Parmezaan erover. Schuif de schaal in de oven en bak hem in ongeveer 15 minuten gaar.