Ga terug
Print
hoofdgerechten vegetarisch recept vegetarische schotel met cajunkruiden

Vegetarische ovenschotel met cajunkruiden

Heerlijk gerecht voor een vleesloos dagje. Je zult het vlees echt niet missen!

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 1 bos bleekselderij
  • 25 gram boter
  • 2 el cajunkruiden
  • 2 el bloem
  • 200 ml water (of 200 ml verse groentebouillon)
  • 1 groentebouillonblokje (weglaten als je verse bouillon gebruikt)
  • 250 ml mascarpone
  • 150 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • scheutje olijfolie

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen, spoel ze schoon en snijd ze in blokjes. Kook ze een paar minuten in kokend water met wat zout. 

  2. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Snipper de uien en de knoflook. Snijd de paprika's in blokjes en de bleekselderijstengels in gelijke stukjes. 

  3. Neem een hapjespan en verwarm hierin de boter. Fruit de ui en de knoflook erin met de cajunkruiden (pas op voor verbranding). Voeg de paprika's en de bleekselderij toe en roerbak dit een minuut of 4 mee. Strooi de bloem erover en roerbak dit een minuut of 2 mee. Doe de groentebouillon erbij (of het water met het bouillonblokje) en breng aan de kook.

  4. Roer de mascarpone er vervolgens door en voeg de helft van de geraspte Parmezaan toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

  5. Vet een ovenschaal in met een klein beetje boter en doe de aardappelblokjes erin. Giet de saus erbij en strooi de rest van de Parmezaan erover. Schuif de schaal in de oven en bak hem in ongeveer 15 minuten gaar.