Ga terug
Print
recept pannenkoeken toetje

Pannenkoeken met kwark en frambozen

Een goede bestemming voor overgebleven pannenkoeken

Gang Nagerecht
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 pannenkoeken
  • 250 gram verse frambozen
  • 1 beker kwark Framboos/Cheesecake
  • poedersuiker
  • slagroom

Werkwijze

  1. Eén ding: koop alstjeblieft geen kant en klare pannenkoeken maar bak ze zelf. Echt veel lekkerder. Mocht je niet precies weten hoe, dan vind je in dit recept hoe ik het doe. 

  2. Laat de pannenkoeken afkoelen. Leg op ieder bord een pannenkoek en vouw hem dubbel. Besmeer de helft van de helft met wat lepels kwark en vouw de andere helft eroverheen. De pannenkoek is nu een kwart van de grootte en heeft de volgende opbouw: pannenkoek, kwark, pannenkoek, pannenkoek, pannenkoek. Tussen de bovenste twee pannenkoeklagen lepel je nog wat kwark.

  3. Leg de frambozen erbij, bestrooi met wat poedersuiker en klop de slagroom op. Spuit er voor de liefhebbers een flinke dot room bij.