Ga terug
Print
slow cooker recept kip met sinaasappel gember saus

Kip met sinaasappel/gembersaus uit de slowcooker

Heerlijk geurende en smakend kipgerecht uit de slowcooker

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 10 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 grote kipfilets
  • 250 ml barbecuesaus
  • 1 potje sinaasappel/gember marmelade
  • 2 el sojasaus

Werkwijze

  1. Snijd de kipfilets in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Vet de binnenpan van de slowcooker licht in met olie (dit gaat het beste met een bakkwastje). Doe de blokjes kip erin en zet de slowcooker 2 uur op low. 

  2. Meng de barbecuesaus met de marmelade en de sojasaus. Roer het goed door elkaar. 

  3. Haal de kip na twee uur uit de pan en giet het vocht eruit (let op, pan is heet!). Doe de kip terug in de pan en voeg de saus toe. Roer alles goed door elkaar en zet de pan weer 2 uur op low. 

  4. Serveer met rijst en groente (bijvoorbeeld broccoli of worteltjes)

Notities

Vind je de saus te dun, dan kun je hem wat dikker maken door een maïzenapapje erdoor te roeren. Dit maak je door een eetlepel maïzena los te roeren met een beetje water.