Ga terug
Print
recept cheesy tortellini

Cheesy tortellini uit de oven

Tortellini met een beetje bacon, veel groentes en kaas uit de oven

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 2 zakjes tortellini met vleesvulling
  • 6 plakjes bacon of ontbijtspek
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 2 el bloem
  • 400 ml melk
  • zout
  • peper
  • basilicum vers of gedroogd
  • 200 gram spinazie grof gesneden
  • 400 gram champignons in kwarten
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 100 gram mozzarella geraspt
  • 100 gram oude kaas geraspt
  • 100 gram Parmezaanse kaas geraspt

Werkwijze

  1. Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen. Ze mogen iets korter gekookt worden dan op de verpakking staat, want ze garen nog iets verder in de oven.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de plakjes bacon krokant en snijd ze in stukjes. Voeg een klein beetje boter toe aan het bakvet en bak hierin de groentes even goed aan. Haal de groentes uit de pan en voeg opnieuw wat boter toe (ongeveer 25 gram). Doe de bloem erbij als de boter gesmolten is en blijf een minuut of twee goed roeren. Giet dan beetje bij beetje de melk toe tot er een saus van yoghurtdikte ontstaat. Blijf roeren. 

  3. Schep de oude kaas en de mozzarella door de tortellini, en roer de groentes erdoor. Doe dit in een ovenschaal en giet de saus erover. Schud goed door elkaar. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en schuif de schaal 20 minuten in de oven.