Eenvoudig en snel klassiek Italiaans gerecht
Spoel de schelpen goed schoon en haal de kapotte schelpen en de schelpen die open staan eruit. Zet een pan water met zout op voor de pasta. Verse pasta hoef je maar een paar minuten te koken, neem iets meer tijd als je gedroogde pasta gebruikt.
Verhit in een ruime pan (ik heb mijn wok gebruikt) een flinke scheut olijfolie en fruit hierin de gesnipperde knoflook, de fijngehakte peterselie steeltjes en de fijngesneden rode peper.
Doe de schelpen erin, roer even goed om en giet de witte wijn erbij. Breng aan de kook, dek het af (met een deksel of een stuk aluminiumfolie) en laat een minuut of 3 Ć 4 rustig koken tot alle schelpen open staan. Verwijder de schelpen die niet opengaan.
Doe de pasta erbij, hussel goed door en giet de citroensap erover. Roer de boter erdoor. Bestrooi met de peterselie en breng op smaak met peper en zout (heeft niet veel nodig, dus goed proeven voordat je het toevoegt)
Serveer meteen.