Simpele en snelle maaltijd. Ideaal voor een doordeweekse dag.
Doe de couscous in een kom en giet de kokend hete bouillon erbij. Roer even door, dek af en laat het vijf minuten wellen.
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de courgette in blokjes en de paprika's in reepjes. Doe de groentes in een ovenblik en giet er een flinke scheut olijfolie over. Bestrooi met zout, peper en oregano en hussel het met je handen even goed door elkaar. Schuif de schaal in de oven en rooster de groenten een minuut of 5.
Snijd de salami in dunne plakjes. Roer de couscous los met een vork, doe het over in een platte schaal en laat het afkoelen. Snijd de peterselie fijn en roer dit samen met een kneepje citroensap door de couscous. Proef of er voldoende citroensap in zit.
Schep de groenten uit het ovenblik door de couscous en meng de plakjes salami erdoor. Breng de salade op smaak met een paar lepeltjes van de warme olijfolie die achtergebleven is in het bakblik.