Ga terug
Print
hoofdgerechten pasta recept pasta Napolitana

Pasta Napolitana (pasta met suddervlees)

Pastagerecht met suddervlees

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 400 gram pasta verse of gedroogde
  • 300 gram sukade of ander stoofvlees
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 400 ml rundvleesbouillon
  • 400 ml rode wijn
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • klont boter
  • zout
  • peper
  • beetje basilicum
  • Parmezaanse kaas naar smaak, geraspt

Werkwijze

  1. Snijd het vlees in blokjes, was de bleekselderij en snijd in stukjes. Schrap de wortel schoon en snijd ook in blokjes. Snipper de ui. 

  2. Bak het vlees aan in een flinke klont boter of in olie. Voeg de groentes toe en bak even mee. Voeg dan de tomaten, puree, wijn en bouillon toe en breng rustig aan de kook. Voeg zout en peper toe. 

  3. Zet het vuur laag als het prutje kookt, doe de deksel op de pan en laat zo'n drie uur heel rustig sudderen. Roer af en toe en houd een beetje in de gaten dat het niet te droog komt te staan. Voeg in dat geval wat vocht toe. Als het een half uur voordat het klaar zou moeten zijn nog erg vochtig is, haal je de deksel van de pan en laat je wat vocht verdampen. 

  4. Kook de pasta en breng de saus verder op smaak met peper, zout en basilicum. 

  5. Schep de pasta op borden en verdeel de saus erover. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas en serveer meteen.