Ga terug
Print
lunch recept Turkse tosti

Turkse tosti

Heerlijke tosti van Turks brood en belegd met Turks beleg

Gang Hoofdgerecht, Lunch
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 Turks brood (pide)
  • paar eetlepels aioli
  • 2 Turkse knoflook worstjes (sucuk)
  • 150 gram Jonge kaas (kasar peyniri)
  • 2 tomaten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het brood in kwarten en snijd de kwarten overdwars doormidden. Smeer de binnenkant in met aioli. Beleg de broodjes met plakjes kaas en plakjes sucuk. Snijd vervolgens de tomaten in plakje en verdeel deze over de kaas en worst. Vouw de broodjes dicht en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze in de oven. 

  2. Bak de broodjes totdat de kaas mooi gesmolten is. Houd je van heel knapperig, laat het dan een minuut of 15 tot 20 in de oven. Houd van van iets minder knapperig haal ze er dan na een minuut of 10 uit. 

  3. Eet ze lekker warm en maak er een simpele salade bij.