Ga terug
Print
recept vanille vla

Vanille vla

Vanille vla zelf maken is niet moeilijk en heel erg lekker

Gang Nagerecht
Keuken Hollandse pot
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 8 minuten
Totale tijd 18 minuten
Porties 1 liter
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • 1 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 30 gram maïzena
  • 60 gram suiker
  • mespuntje zout

Werkwijze

  1. Snijd het vanillestokje overdwars doormidden. Doe dit samen met de melk en een snufje zout in een pannetje en breng het aan de kook. 

  2. Doe de eieren met de maïzena en de suiker in een kom en klop het met de elektrische mixer (of met een garde en spierballen) tot een luchtige massa. Doe een scheutje van de kokende melk erbij en mix het nog eens goed door. Voeg dit mengsel dan bij de hete melk. Breng aan de kook en laat een minuut of 4 rustig koken. 

  3. Laat de vla nu helemaal afkoelen zodat het nog wat verder indikt. Roer er af en toe even in zodat er geen vel op komt te staan. Verwijder het vanillestokje en giet de vla over in een fles of kom, dek af en bewaar tot gebruik in de koelkast.