Ga terug
Print
Recept doperwten stamppot

Doperwten stamppot met een gehaktbal

Doperwtjes lenen zich uitstekend voor een stamppotje. Lekker hoor!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse pot
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • scheut melk
  • klont boter
  • zout naar smaak
  • 1 rode paprika
  • 1 grote pot fijne doperwten (of verse of diepvries)

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in vieren, spoel ze schoon en doe ze in een pan met wat water en zout. Kook de aardappelen gaar, afhankelijk van de grootte in 15 tot 20 minuten. Snijd in tussen de paprika in blokjes en bak ze even aan in een koekenpan totdat ze zacht zijn. Laat de doperwten uitlekken in een vergiet.

  2. Stamp de aardappelen met een stamper en voeg wat klontjes boter toe. Voeg ook een scheutje melk (bij de ene soort aardappelen is wat meer nodig dan bij de andere soort) en roer er een mooi glad geheel van. Voeg zout naar smaak toe.

  3. Roer de doperwten en de paprika door de puree en serveer meteen.

Notities

Ik heb er deze heerlijke gehaktballen bij geserveerd.