Hachee van sukadevlees.
Snijd het vlees in blokjes van zo'n 2 x 2 cm (komt niet heel precies hoor!). Bestrooi het met peper en zout. Verhit de boter en de olie in een ruime braadpan en bak het vlees in ongeveer 5 minuten bruin.
Voeg dan de grofgesneden uien en de suiker toe. Bak dit een minuut of 3 mee. Strooi nu de bloem erover en bak dit ook een minuut of 3 mee. Giet dan de bouillon en het bier erbij en breng het aan de kook. Voeg de kruidnagels, laurier, azijn en pruimen toe en roer goed door.
Dek de pan af met een deksel, draai het vuur laag en laag het gerecht 2,5 tot 3 uur rustig stoven. Houd een beetje in de gaten of het niet droog kookt (voeg dan nog wat bouillon of water toe) en of het niet te lat blijft (haal dan het laatste half uurtje de deksel van de pan zodat er wat vocht kan verdampen).
Lekker met aardappelpuree en kort gekookte groente zoals bijvoorbeeld broccoli.