Leuk voor Pasen!
Smelt de chocolade au bain marie. Giet een lepeltje van de gesmolten chocolade in de mal en laat het ronddraaien totdat de vorm geheel bedekt is. Je kunt hiervoor ook een bakkwast gebruiken. Zet de vorm in de koelkast totdat de chocolade is opgesteven en niet meer glanst (minuut of 10). Herhaal deze stappen totdat je een stevig bakje hebt. Ik heb bakjes gemaakt van 5 lagen. Los de eieren uit de vorm en laat ze in de koelkast een tijdje door en door opstijven.
Leg de gelatine blaadjes in een laagje koud water en laat ze zacht worden. Verwarm 100 ml van de sinaasappelsap in een pannetje en los de gelatine blaadjes één voor één op in het hete sap. Voeg dan de overige sinaasappelsap en het citroensap toe en verwarm. Los de suiker erin op. Laat dit mengsel helemaal afkoelen in de koelkast en roer er regelmatig even in. Het moet een massa van yoghurtdikte worden.
Klop de slagroom (zonder suiker!) lobbig en spatel dit door het afgekoelde sinaasappelmengsel. Doe de mousse over in spuitzakken en bewaar die in de koelkast tot gebruik. Dit laatste is uiteraard alleen nodig als je de mousse ergens in wilt spuiten. Lepelen kan ook en dan kan je het gewoon in een bakje laten zitten.
Spuit de mousse vlak voor serveren in de vorm en garneer met chocolade paaseitjes. Serveer meteen.