Ga terug
Print
hoofdgerechten kip recept kipfilet gevuld met groene asperges en cheddar

Kipfilet gevuld met groene asperges en cheddar

Een sappig gevuld kipfileetje

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 flinke kipfilets
  • 100 gram groene aspergepunten
  • 4 plakjes cheddar
  • klontje boter om in te bakken
  • zout
  • peper
  • keukentouw

Werkwijze

  1. Snijd de kipfilets overdwars in. Sla de bovenste flap naar buiten en leg een plakje cheddar en een vierde deel van de groene asperges op het onderste deel. Sla de bovenste flap er weer overheen en bestrooi het pakketje met zout en peper.

  2. Bind het pakketje met keukentouw dicht (of houd het bij elkaar met satéprikkers). Herhaal dit met de andere drie kipfilets. 

  3. Verwarm de oven voor op 200°C en smelt een klontje boter in een koekenpan. Bak de kipfilets hierin aan beide kanten goudbruin (ze hoeven nog niet gaar te zijn).

  4. Schep de pakketje uit de pan en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de plaat in de oven en laat de kipfilets in de oven in ongeveer een kwartier gaar worden. 

  5. Verwijder het touw door dit weg te knippen en serveer de kipfiletpakketjes met groente (in mijn geval waren het snijbonen) en gebakken aardappelen.